Contactlenzen

Comfortabel en veilig lenzen dragen hangt in sterke mate af van de kwaliteit en moet goed worden afgestemd op de lenzendrager. Daarom is deskundig advies onontbeerlijk. Het is van groot belang om vast te stellen wat voor uw ogen het beste is en op welke manier u optimaal kunt zien. Het is ook belangrijk dat u op de juiste manier met uw lenzen omgaat, met de juiste vloeistof en dat u regelmatig uw ogen laat controleren.

Wij doen het maximale om invulling te geven aan deze zaken. We werken uitsluitend met de beste leveranciers en gebruiken alleen A-merk vloeistoffen.

Wat moet ik kiezen, een bril of contactlenzen? Sommige mensen hebben er nog altijd moeite mee. In onze optiek hebben contactlenzen nogal wat voordelen:

* Cosmetische voordelen. Contactlenzen zijn onzichtbaar, veranderen dus niets aan uw uiterlijk. Ze raken ook niet, zoals een brilmontuur, uit de mode

* Geen last van beslagen brillenglazen

* Geen last van regendruppels

* Meer bewegingsvrijheid (zoals bij sporten), 80% van de brildragende kinderen blijkt te sporten zonder hun bril en ziet dus onvoldoende tijdens het sporten

* Contactlenzen gaan minder snel stuk dan een bril

* Beter en vrijer zicht in vergelijking met een bril. Hoe hoger de sterkte des te groter het voordeel wordt

* Bij het dragen van harde zuurstofdoorlatende lenzen is de kans dat de sterkte van de ogen achteruit gaat minder dan bij een bril. Vooral in de leeftijdsgroep waar ieder jaar nog de sterkte van brillenglazen aangepast moet worden is dit een voordeel.

Nadelen:

* Het dragen van contactlenzen vraagt in het begin enige gewenning

* Je moet je houden aan de spelregels die nodig zijn om veilig en comfortabel lenzen te kunnen dragen. Het onderhoud is zeer belangrijk en dat vraagt enige discipline.

Voor een goed advies is een grondig oogonderzoek door een contactlensspecialist een vereiste. Wij werken met een corneatopograaf die het oog op maar liefst 23.000 punten meet en een soort "landkaart" van het oogoppervlak maakt. Zodoende kunnen we de exacte vorm van het hoornvlies meten voor een perfecte pasvorm.